Skip to main content

Allmän Tandvård

Vi tar emot patienter i alla åldrar och kan erbjuda allt från en vanlig undersökning till mer komplicerad tandbehandling. 

Vi kan till exempel hjälpa dig med:

Förebyggande underhåll

Målet med vården är att få friska patienter som förstår vikten av att sköta sina tänder. För att kunna uppnå detta använder vi moderna metoder där stor vikt läggs på förebyggande tandvård. Regelbundna besök hos tandläkare och tandhygienist är ett bra sätt att förebygga tandsjukdomar (tandlossningkaries) och därmed minska risken för stora kostnader.


Restorativ behandling

För inte så länge sedan borrade tandläkaren upp stora hål även för små kariesangrepp.

Idag behandlar man mycket mer försiktigt. Karies kan läka ut. Och gör det inte det försöker tandläkaren att behandla tanden så skonsamt som möjligt. En rad olika fyllningsmaterial och tekniker står till buds.

Då och då introduceras också nya fyllningsmaterial och tekniker. Tandläkarens uppgift är bland annat att sålla bland möjligheterna och välja det bästa för varje patient. När du lagar hål får du vanligtvis först bedövning. På så vis slipper du smärta. Det gör också att du slappnar av lättare.


Tandlossning

Tandlossning - Behandling och utläkning.

  • Inflammerat tandkött
  • Tandsten
  • Fördjupade fickor
  • Tandkött
  • Allvarlig parodontit
  • Operation

Rotbehandling

Det finns flera orsaker till att pulpan inuti tanden dör, bland annat karies, läckande fyllningar och tandgnissling.

En inflammation eller infektion inne i tanden innebär att pulpan är skadad. Besväras du av molande värk, känslighet för kyla och värme, svullnad och ömhet kan det vara tecken på en skadad pulpa. Det är dock inte alltid du får symptom. En levande pulpa är förstås att föredra, men tanden går att rädda även om pulpan skulle dö. Lösningen är rotbehandling.


Bettskenor

Problem med käkleder, ansiktsmuskulatur och ligament, obalans i bettet, spänningshuvudvärk, stelhet i nacken, tandgnissling och pressning är några av de områden bettfysiologen behärskar. Behandling är ofta bettskenor och inslipning av bettet. Ibland görs också smärtutredningar, tillsammans med annan medicinsk expertis.

Mer Information

Ring oss gärna på 031 - 45 80 36 om du vill veta mer om en undersökning så berättar vi hur vi kan hjälpa dig.

Vill du veta mer eller behöver du en konsultation?

Vill du veta vad en undersökning kostar?
Eller behöver du fixa dina tänder och återfå ditt leende!
Kontakta oss idag så hjälper vi dig!